CÓRRER L’ANDOLA (algunes instantànies a pròposit de Vermeer)

 

PER A CATERINA

   M’ha agradat llegir el teu article sobre la noia de la perla perquè. a finals d’agost, vaig fer un viatge a Holanda amb la meva companya i em vaig endur el llibre per llegir-lo (abans d'un viatge, durant o després, m’agrada llegir llibres sobre els llocs que visito, m’enriqueixen extraordinàriament les expectatives, la mirada i el record).
   D’una estada de vuit dies en vam fer tres a Delft, la ciutat de Vermeer, i després, en molts museus del país, vàrem poder veure’n alguns quadres. Es tracta d’un pintor d’una delicadesa extraordinària; la noia de la perla és la joia d’un petit però selectíssim museu: el Mauritzhuis, situat a tocar del parlament, a La Haia.
Després he vist també la pel·licula., Com dius, és molt bonica, amb un colorit extraordinari i amb una interpretació tendra i subtil.
   Com t'he deixat dit, vull penjar algunes fotos d’aquell viatge, per contribuir a alimentar el teu interés pel pintor.

   Espero que t’agradin.

 

Cases de Delft, reflectides en un canal

 

(Detall de l'església catòlica de Delft, edificada en part sobre el solar de la casa familiar de J. Vermeer)

(Tomba del pintor, a la Oude Kerk de Delft)

(Al fons, palauet del museu Mauritzhuis, on es troba la noia de la perla) 

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: CÓRRER L’ANDOLA (algunes instantànies a pròposit de Vermeer)

  1. caterina diu:

    Moltes gràcies per la dedicatòria, Carles!
    Els països nòrdics són preciosos. A mi m’agrada molt Vermeer, juntament amb altres pintors. Aquestes imatges m’han recordat la pintura aquella que va pintar de Delft. Crec que sortia a algunes de les portades del llibre “La joven de la perla”. Espero anar-hi algun dia. “Las Meninas”, que és una de les meves pintures preferides, ja l’he vista i és impressionant,però em queden moltes per veure, com ara les de Vermeer. Quines ganes! Moltes gràcies altre vegada i sí, m’han encantat les fotos! ;D
    Salutacions!!! 🙂

Els comentaris estan tancats.