TEMPS ENRERE

Avui toca un altre meme que m’ha passat na Caterina del bloc No em diguis que es un somni , impossible no complaure algú que ens dóna tant.

1- Jo fa deu anys enrera, després de 23 anys de treballar com a mestre de primària, amb incursions a altres treballs educatius (asesor de CEP, de valencià…), acabava de començar el meu primer curs a l’ensenyament secundari, a l’IES de Pego. Encara que no ho sabia, estava a punt d’entrar en una reconsideració profunda de la meva vida personal.

2- Jo cinc anys enrera, m’acarava a la necessitat de començar una vida nova.

3- Jo fa un any, iniciava el segon curs a l’IES de Teulada, on treballe actualment i, també, començava el segon any de viure en la nova casa, amb la meva parella. La meva vida era plena.

4- Ahir (dia 21 de novembre), encara tocat del constipat que acabo de passar, vaig treballar tot el matí i, a la vesprada, vaig aclarir qüestions d’intendència per les meves dues filles, l’una a Londres, l’altra a Barcelona. Ple, com cada dia de la calidesa de la meva companya.

5- Avui (dia 22 de novembre) Ens hem estimat. He treballat molt satisfactòriament. Hem dinat en un magnífic restaurant de menú a Gata, el meu poble de naixement. A la vesprada, compres i obligacions. Ara acabem de sopar.

6- Cançons: Al vent, de Raimon, L’estaca i Ítaca, de Lluís Llach, Cant a Teresa, d’Ovidi Monitor, Quan ella dorm (sonet de B. Rosselló-Pòrcel), de Maria del Mar Bonet.

7- Cinc llocs per visitar: Com m’agrada tant viatgar, em resulta tan reductiu això de cinc,quye vaig a fer una petita trampa:

         cinc llocs sense moure’m de casa (la Marina Alta), els recomane perquè per molts  altres podria ser un viatge que valgués la pena: Les Planes del Montgó (promontori marí entre Dénia i Xàbia), La Gorja d’Isbert  o Barranc de l’Infern ( al tram mitjà del riu Girona, en termes de la Vall de Laguar i la Vall d’Ebo), Els cascs antics de les viles costanes (Xàbia, Teulada, Benissa), el paisatge rural dels Bisserots (Jesús Pobre), el carrer Campos de Dénia (columna vertebral urbana, passeig central o carrer major de la nostra comarca)

         cinc llocs que puc recomanar amb coneixement de causa, perquè hi he estat: La vall del riu Mesa (especialment entre Jaraba i Calmarza –límit entre Zaragoza i Guadalajara), Siracusa (especialment el seu cor, l’illa d’Ortígia), els pobles penjats de la comarca del Leveron, a la Provença, els barris populars de l’est de Berlin, el marais de Paris.

         cinc llocs que recomane només per la força del meu desig d’arribar a conéixer-los: Alexandria, Smara (en el marc d’un Sahara Lliure), Trieste, Ítaca, Oporto.

8- Cinc coses que m’agrada menjar: Pa (sol, o amb oli i sal), encisam (amanida de tomaca i ceba), amanida de llicsons (lletsons), boga-marins (eriçó de mar), arròs caldós.

9- Cinc joguines preferides: Boletes (més les de fang, sovint fabricades per nosaltres mateixos, però també les de vidre, màgiques), pilota valenciana ( per a jugar a raspall o a l’aire –sempre al carrer-, però també per a jugar a marro, a l’all, referidor…), el riu del meu poble (quasi sempre sec, era font inexaurible de cinquetes arrodonides, d’esvaradores per on esgolar-nos, de paisatges màgics on perdre´ns…, i amb l’aigua clara corrent rialler on fer anar barquetes de pala, banyar-se als gorgs…), els llibres (llegits sobretot al llit, durant aquelles malalties d’infant que ens feien créixer), les meues germanes petites (meravelloses nines, i princeses, per als seus germans majors)

10- Cinc distribucions de GNU/Linux preferides: D’això, només se que GNU/linux és el suport bàsic del programari lliure, que em sembla interessant com a alternativa al comercial. Treballo alguna vegada amb el paquet openoffice, sobre tot material educatius…

11- Cinc persones a les que passo aquest meme:

 * Miquel

* Josep Manuel

*The silver blue

* Justine

* voliaina 

 [@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: TEMPS ENRERE

  1. caterina diu:

    Carles! Mil gràcies per passar el mem! M’agrada que hagis ampliat els llocs per visitar. En prenc nota. Malauradament, viatjar més és una assignatura que encara tinc molt pendent, com anar a Holanda algun dia!
    Gràcies altre pic! ;D

  2. voliaina diu:

    ui, he estat incomunicada del món i fins avui no ho he vist!! però ara m’hi posaré!! merci carles i prometo estar més alerta! jeje

Els comentaris estan tancats.