L’ESCALF DEL PIC DE MIGDIA

   T'hi has fixat, com s'assemblaven a nosaltres? Sí home, sí…, la parelleta d'aquest migdia que ha passat a prop meu just quan tu em resseguies tot el cos amb aquella carícia allargada que em fa venir uns estremiments tan dolços.

   Havien arribat una mitja hora abans. Jo m'estava, com sempre, asseguda al banc de l'ajuntament xerrant amb la Jacinta i l'Assumpció – i esperant, ja ho saps que arribés el pic de migdia. Ens hem encuriosit de seguida amb els nouvinguts, ja saps que de vegades passen molts dies fins que algú es decideix a deixat de banda la carretera i entrar en aquest reclòs on només restem quatre ànimes comptades i alguns animalets de companyia.

   Semblaven novençans, però des del primer moment n’he estat segura que ja portaven prou temps junts. Només han baixat del cotxe, han anat de dret enmig de la plaça  per  llegir amb molt d'interès l’escrit aquell que hi ha al lloc del vell om. Després, sense deixar de prendre's per la cintura, s'han esmunyit pel carrer dels casalicis i han tornat, fent la volta, pel carreró de dalt.  

   Era el ple de migdia i l’ombra s’havia desplaçat una mica  de manera que ja ens havíem traslladat al banquet de l'esquerra. Jo, fent-me la desmenjada, m'hi he separat i he acudit fins a la cantonada perquè em prenguessis un instant, com fem sempre.    I en això que la parella ha passat a prop nostre i la xicota ha dit baixet: "fixa´t en aquesta dona. Amb quin plaer es gira de cara la paret perquè el solet li escalfe l'esquena!". Tu, d'allà dalt, bé que ho hauràs vist tot, però malament podies sentir-la.

   Llavors a mi m'han agafat moltes ganes de confessar-los que no era el sol que a tots escalfa, que ets tu qui vens i m'esgarrifes encara; i de dir-los també que ells s'assemblaven a nosaltres  com una gota d'aigua en una altra.   Però he tingut por que em prenguessin per boja.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: L’ESCALF DEL PIC DE MIGDIA

Els comentaris estan tancats.